Interieur

Deze GS heeft oorspronkelijk een groen interieur. De achterbank heeft een wild motiefje, en groene skai zijkanten, dus dat lijkt origineel te zijn, de deurpanelen zijn ook origineel groen. De voorstoelen welke erbij zaten, leken niet origineel te zijn, en deze waren zodanig versleten dat ze eigenlijk niet meer te redden waren. Erbij waren ook een donkerbruine achterbank met middenarmsteun, en een zelfde stoel, maar dezen hadden schade door de zon opgelopen: de stoffen bekleding verteert dan geheel.

Besloten werd dan maar de lichterbruine (GSA?) stoelen te monteren, met hoofdsteun en ipv rubbers: stalen veren! Voor het bevestigen van de 8 cm minder uitelkaar staande bevestigingspunten, zijn per stoel 2 stalen strips gebruikt 500x20x3 mm, met op 480 mm van elkaar 2 gaten van 7 mm en op 400 mm van elkaar 2 M6getapte gaten. Leuk detail: de bestuurdersstoel is ook kantelbaar!

Voorlopig rijdt de GS nu zonder achterbank, deze moet eerst in nette staat hersteld worden voordat hij weer in de auto mag. De laadruimte lijkt overigens wel exponentieel toe te nemen zonder achterbank.

De licht bruine (GSA?) stoelen, wat later type 1 CX stoelen bleken te zijn, zijn weer verwijderd. Bij deze stoelen kwam de zetel te hoog uit waardoor je de rugleuning vrij plat moet leggen om niet met het hoofd tegen het dak te zitten. De CX stoelen hebben een goed tehuis gevonden. En de zoektocht naar GS stoelen is nog bezig. Het is momenteel zeer waarschijnlijk dat binnenkort een compleet rood interieur uit een Break deze berline gaat sieren. Dat is dan incl. de opklapbare achterbank.

De bedrading achter het dashboard moet nog nagezien worden. Want er kloppen enige zaken niet, zo zijn alle elektrische onderdelen te bedienen zonder het contact aan te zetten. Alleen de ontsteking staat nog over het contact. En er is een alternatieve startknop in het dashboard gezet. Het contactslot moet vervangen worden en de bedrading moet weer als origineel aangelegd worden. Als het dashboard er dan toch uit ligt, meteen even bedrading aanbrengen voor de radio. Mogelijk wordt het dashboard ook vervangen, aangezien een vorige eigenaar een bakje bovenop het dashboard geschroefd heeft en dat ziet er een beetje amateuristisch uit.