Aankoop

Deze GS kwam ik meer bij toeval tegen, hij stond al een tijdje op marktplaats, maar ik had eigenlijk niet zo veel interesse in zo'n GS. Op Citromobile toch veel van die dingen gezien.

Ik ben dan op 16 mei maar eens in de trein gestapt om in Leeuwarden te gaan kijken naar deze GS.

 

Een CitroŽn GS club 1220, die nu 1299cc meet en 5 vooruitversnellingen heeft.

De foto's welke bij de advertentie stonden:

 

De GS was inderdaad nog in best goede staat, qua roest. Dat wil zeggen, voor een GS van die leeftijd is het een heel harde auto. En op de behalve de banken en stoelen was het interieur in beste staat. Vrijwel compleet en mťt het gewilde honingraat grilletje. Ook leuk al die accenten van gepolijst RVS.

 

Dinsdag 23 mei 2006 is de GS per autoambulance naar "huis" gehaald.

 

De auto is weer van eigenaar veranderd, echter bevindt zich nog wel in de familie.

 

Onlangs is er een GS 1130 gesloopt. Deze auto was in zeer slechte staat qua constructie. In de bodem en dorpels zaten op meerdere plekken (grote) gaten. Tevens waren alle portieren onherstelbaar slecht. Het enige plaatwerk wat nog in redelijk goede staat was, was de motorkap, de achterklep, en het rechtervoorscherm.

Mogelijk heeft deze auto in vroegere jaren dienst gedaan als cross-auto op het strand. Uit vele gaten kwam namelijk zand, zoals ook wel op het strand gevonden wordt. Tevens zou dat de localisatie van de roest verklaren.

Alle bruikbare onderdelen zijn natuurlijk van deze auto verwijderd, en zullen wanneer nodig deel gaan uitmaken van de GS club 1300, welke binnenkort overigens een spuitbeurt te wachten staat.

Het overgebleven karkas is aan de lokale schroothandelaar toevertrouwd, waarna hopelijk zij in een volgend leven weer deel zal uitmaken van een nieuwe CitroŽn.